کارنی یاریک karnıyarık (بادنجان شکم پر) ، یکی از معروف ترین غذاهای ترکیه است که با بادنجان و گوشت تهیه می شود.

البته اکثرا به اشتباه نام این صیفی را بادمجان می نویسند که ما در این نوشته سعی کرده ایم از اسم درست آن استفاده کنیم.

کارنی یاریک در اصل تلفظ ترکی استانبولی لفظ “قارنی یاریخ” است که به معنی شکم پاره است.

بنابراین نام واقعی این غذا شکم پاره است. یعنی بادنجانی که شکمش را پاره کرده و با مخلفات پر کرده ایم !

ولی برای اینکه شکم پر نیز یک غذای ایرانیست، سعی کردیم کمی خودمان را وفق دهیم .

البته شکم پر هم اسم با مسمایی است چون شکم بادنجان بخت برگشته را پر میکنیم !

 برای تهیه کارنی یاریک karnıyarık ،  داخل بادنجان ها را با موادی همچون گوشت چرخ کرده، پیاز، سیر، گوجه، جعفری، فلفل، گوجه فرنگی و …  پر خواهیم کرد.

بادنجان ها را داخل روغن سرخ می کنند. البته کارنی یاریک می تواند تنوع زیادی داشته باشد.

با کمی تنوع در محتویات این غذا به نام ایمام بایلدی İmam bayıldı نیز سرو میشود.

تفاوت آن در استفاده نکردن از گوشت میباشد که این مورد به نظر من میتواند در الویت دوستان گیاه خوار قرار بگیرد.

قاعده خاصی در تزئین بادنجان نیست. می توانید آنرا کامل پوست بکنید .

و یا نوارهایی طولی در پوست گیری به وجود آورده و بادنجان را شبیه گورخر درست کنید!

ضمنا اگر به آسایش اطرافیان اهمیت می دهید ، میتوانید سیر را از دستور پخت این غذا حذف کنید.

کانال تلگرام راهنمای سفر های زمینی به ترکیه

قارنی یاریخ ترکیه ای

مواد لازم :

روغن مایع و آب از هر کدام یک پیمانه

فلفل سبز شیرین و بادنجان از هر کدام شش عدد

سیر پنج حبه

گوشت گوسفندی چرخ‌کرده 200 گرم

نمک و فلفل به میزان لازم

گوجه‌ فرنگی و پیاز قرمز از هر کدام سه عدد

مارگارین دو قاشق غذاخوری

کارنی یاریک در ترکیه

دستور تهیه:

پیازها را ریز خرد کرده همراه دو قاشق غذاخوری مارگارین تفت دهید تا پیاز نرم شود.

گوشت را اضافه کرده و 10 دقیقه دیگر تفت دهید.

گوجه‌فرنگی‌های پوست‌کنده و ریز خردشده و دو قاشق مرباخوری نمک را به گوشت و پیاز اضافه نمایید.

بعد از تمام شدن آب گوجه‌فرنگی قابلمه را از روی حرارت برداشته حبه‌های سیر خلال‌ کرده را به آن اضافه کنید.

(البته اگر بر خلاف من طعم سیر را می پسندید)

بادنجان‌ها را راه‌راه پوست گرفته از بالا به پایین برش دهید.

قسمت گوشتی داخل را خالی کرده و در آب و نمک قرار دهید

(این کار به دو منظور انجام میشود. اول گرفتن تلخی بادنجان و دوم کاهش جذب روغن در هنگام سرخ شدن)

بعد از نیم ساعت آنها را در آورده آبکش کرده و فشار دهید تا آب آن گرفته شود و در روغن کم سرخ کنید.

توجه کنید شکل ظاهری بادنجان باید حفظ شود بادنجان‌های سرخ شده را در داخل قابلمه چیده و از مخلوط گوشت داخل آنها بریزید

یک عدد گوجه‌فرنگی و فلفل سبز شیرین خرد شده را روی آن قرار دهید

یک پیمانه آب کنار قابلمه ریخته و در آن را با فویل بپوشانید و روی حرارت ملایم( یا فر 180 درجه)  45 دقیقه قرار دهید تا آماده سرو شود.

اسکندر کباب (İskender kebap) ،شناخته شده ترین غذای ترکیه

توصیه میکنم بدون امتحان این غذا ، ترکیه را ترک نکنید! در منوی اکثر رستورانهای ترکیه و نیز شهر وان، می توانید این غذا را پیدا کنید. (رضا ضربی)

قیمت هر پرس غدا بدون برنج زیر پانزده لیره و با برنج زیر بیست و پنج لیره است.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید