اسکندر کباب (İskender kebap) :
ترکیه کشور غذاهای خوشمزه و لذیذ است که از نظر ذائقه غذاهای این کشور شباهت زیادی ذائقه مردم ایران دارد.
امرزه غذاهای ترکیه ای در کشور ما جایگاه ویژه ای پیدا کرده اند از جمله غذاهای ترکی شناخته شده و دسرهای معروف ترکیه ای در ایران که پرطرفدار نیز هستند می توان کباب ترکی یا دونر کباب – بورک های مختلف – اسکندر کباب و حتی انواع باقلواهای استانبولی را نام برد.
در واقع اسکندر کباب نوعی کباب ترکی است که در آن تکه های نازک کباب را روی تکه های نان برش خورده قرار می دهند
و روی گوشت کبابها مقدار زیادی کره ذوب شده و گوجه فرنگی ریخته می شود و با ماست پرچرب سرو می شود.
به علت استفاده از کره در سرو این غذا اسکندر کباب بسیار خوشبو و خوش طعم می باشد.
اسکندر کباب (ترکی استانبولی: İskender kebap) یکی از شناخته شدهترین خوراکیهای شمال غربی ترکیه می باشد.
اسکندر کباب (İskender kebap)
این غذا، نام خود را از مخترعش، اسکندر افندی (استاد اسکندر)،
که در اواخر قرن نوزدهم در امپراتوری عثمانی، در بورسا زندگی میکرد، گرفتهاست.
معمولا از گوشت گوسفند، نان برشته شده با سس گوجه فرنگی تند بر روی تکههای نان پیتا تهیه شده و با کره آب شده گوسفندی و ماست آماده میشود.
سس گوجه فرنگی و کره آب شده معمولاً بر روی غذا سر میز ریخته میشوند.
«کبابچی اسکندر» (ترکی استانبولی: Kebapçı İskender)نماد بازرگانی است که توسط خانواده اسکندراوغلو ثبت شدهاست، که هنوز رستورانی در بورسا را اداره میکنند.
این غذا در بسیاری از رستورانها در سراسر ترکیه در دسترس است که عمدتاً تحت نام «کباب اسکندر»،
«بورسا کبابی» یا گاهی اوقات با یک جایگزین ساخته شده توسط رستوران به نام «اولوداغ کبابی» سرو میشود.
مواد لازم:
مرحله اول تهیه اسکندر کباب ترکیه ای:
در این مرحله ابتدا دو عدد پیاز را با آب می شوریم و پوست می کنیم.
پیاز را با رنده ریز، رنده می کنیم و تفاله پیاز را دور می ریزیم و
آب پیاز را در یک ظرف شیشه ای مناسب قرار می دهیم.
کانال تلگرام راهنمای سفر زمینی به ترکیه
مرحله دوم تهیه اسکندر کباب ترکیه ای:
در این مرحله 500 گرم گوشت را شسته و سپس به صورت ورقه های نازک با چاقو تیز می بریم.
ورقه های گوشت را با کمک پشت چاقو و یا گوشت کوب (بیفتک کوب) با زدن ضربه به گوشت نازک و پهن می کنیم .
مرحله سوم تهیه اسکندر کباب ترکیه ای:
در این مرحله اب پیاز را که در مرحله اول از رنده پیاز آماده کرده بودیم
با فلفل و نمک و 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط می کنیم (مایع طعم دهنده گوشت).
سپس گوشتهای ورقه ای نازک شده را داخل یک کاسه می ریزیم و مایع طعم دهنده گوشت را روی ورقه های گوشت داخل کاسه می ریزیم.
روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و کاسه را برای 1 ساعت استراحت در یخچال می گذاریم.
مرحله چهارم تهیه اسکندر کباب ترکیه ای:
در این مرحله برای تهیه سس گوجه فرنگی اسکندر کباب 2 قاشق روغن زیتون داخل تابه ای می ریزیم
و تابه را روی شعله گاز می گذاریم و منتظر می شویم تا روغن داغ شود.
سپس 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و فلفل و نمک را به تابه اضافه می کنیم
و کمی تفت می دهیم تا بوی خامی رب گرفته شود.
سپس 2 لیوان آب به تابه اضافه می کنیم و منتظر می شویم تا آب به جوش آید
سپس زیر شعله گاز را کم می کنیم و با شعله کم 10 دقیقه دیگر سس گوجه تهیه شده را روی گاز قرار می دهیم.
مرحله پنجم تهیه اسکندر کباب ترکیه ای:
در این مرحله نان را به شکل مربع یا مستطیل های کوچک تقریبا 3 سانتی متری می بریم .
کف سینی را با روغن مایع کمی چرب می کنیم و نانهای برش خورده را کف سینی قرار می دهیم .
سپس سینی را به مدت 3 دقیقه در فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار می دهیم.
(فر را از 20 دقیقه قبل روشن کنید و در حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم شود.)
مرحله ششم تهیه اسکندر کباب ترکیه ای:
سپس در این مرحله کمی روغن مایع در کف یک تابه می ریزیم و وقتی روغن داغ شد
ورقه های گوشت را که مزه دار کرده بودیم از یخچال در آورده و در روغن داغ سرخ می کنیم
(هر دو طرف گوشت ورقه ای را در روغن سرخ می کنیم)
همچنین در گوشه تابه 2 عدد گوجه فرنگی را نیز از وسط نصف می کنیم و همراه فلفل سبز تند در روغن سرخ می کنیم.
مرحله هفتم تهیه اسکندر کباب ترکیه ای:
در این مرحله وقتی گوشتها سرخ شدند. یک ظرف مناسب انتخاب می کنیم و نان های تکه شده را در کف ظرف می چینیم.
سپس گوشت های ورقه ای سرخ شده را روی نان ها می ریزیم.
سپس 2 قاشق غذاخوری کره را آب کرده و روی غذا می ریزیم فلفل سبز تند و گوجه فرنگی سرخ شده را در گوشه ای از ظرف یا روی گوشتها قرار می دهیم.
سپس سس گوجه تهیه شده و غلیظ شده را روی کباب می ریزیم.
در کنار غذا ماست پر چرب را نیز قرار می دهیم. اکنون غذای ما آماده است.