
هزینه سفر با خودرو شخصی به ترکیه در سال 1402 چقدر است ؟
شرایط خروج از کشور با خودرو شخصی چیست و چه مدارکی مورد نیاز است؟
سفر با خودرو شخصی به خارج از کشور یکی از هیجان انگیز ترین کارهایی است که فرصتهای تکرار نشدنی برای مسافرین به همراه دارد.
این که اسیر محدودیت های وسایل نقلیه عمومی نشوید، هر کجا دلتان خواست توقف کنید و بتوانید جاهای بیشتر و بهتری را ببینید ،
قطعا شما را ترغیب می کند که هزینه سفر با خودرو شخصی به ترکیه را به جان بخرید و چنین کاری را امتحان کنید.
برای انجام چنین کاری، باید مدارکی را آماده کنید، هزینه هایی را بپردازید و شرایط خاصی را داشته باشید .
در ادامه قدم به قدم بررسی خواهیم کرد که اگر مسافری قصد داشته باشد با خودرو شخصی خود به مسافرت خارج از کشور برود چه مراحلی را باید طی کند
کابوتاژ (که در اصطلاح عامیانه و به اشتباه کاپوتاژ گفته می شود) در مرز انجام نمی گیرد . باید این کار را در گمرک مرکز استان محل سکونت انجام دهید.
قبلا برگه ای به صاحب خودرو تحویل می شد که با هر بار عبور از مرز مهر زده می شد ولی در حال حاضر این روال الکترونیکی شده است.
تا بیست روز مانده به اعتبار کابوتاژ می توانید خودرو را خارج از مرز های ایران نگه دارید.
دقت کنید که کابوتاژ با اتمام اعتبار آن باطل نمی شود و باید شخصا برای ابطال آن به گمرک مراجعه کنید در غیر اینصورت مشمول جریمه خواهید شد.
بعد از دریافت کاپوتاژ به یکی از نمایندگی های کانون جهانگردی و اتومبیل رانی مراجعه کنید. اکثر آژانسهای مسافرتی معتبر نماینده این کانون هستند.
پلاک ترانزیت یا پلاک بین المللی، شماره انتظامی خودرو شما در خارج از ایران است.
معمولا در نمایندگی های کانون جهانگردی اجازه دارید تا شماره ترانزیت خود را از بین شماره های موجود در آن نمایندگی انتخاب کنید.
قیمت پلاک ترانزیت هر ساله فرق می کند (گران تر می شود) اما خبر خوب این است که:
این پلاک دائمی است و دفعات بعدی که برای کاپوتاژ مراجعه کنید از همان پلاک قبلی استفاده خواهید کرد.
اما خبر ناخوشایند این که پلاک ترانزیت متعلق به همان خودرو است(بر خلاف پلاک انتظامی که مربوط به شخص است).
بنا بر این اگر خودرو را بفروشید، توصیه می شود که پلاک های ترانزیت را هم به خریدار بدهید.
چون عملا به درد شما نمی خورند و برای خودرو بعدیتان باید مجددا پلاک تهیه کنید (مگر اینکه مالک قبلی آن پلاک گرفته و آنها را به شما بدهد)
استفاده از پلاک بین المللی در جاده های داخل کشور مجاز نیست .
بنا براین این پلاکها را در پایانه های مرزی با بست های پلاستیکی روی پلاک قبلی ببندید و بلافاصله بعد از برگشت به کشور نیز آنها را جدا نمائید.
برای سفر به خارج از کشور با خودرو شخصی باید گواهینامه تان را نیز بین المللی کنید . همینطور کارت مالکیت خودرو (کارت ماشین)
دقت کنید که در خارج از مرز های ایران گواهینامه و کارت ماشین و پلاک ایرانی شما عملا هیچ کاربردی ندارند . در نگهداری مدارک بین المللی خودتان نهایت دقت را داشته باشید.
در هنگام عبور از مرز، علاوه بر پاسپورت ، گواهینامه و کارت ماشین و مدارک بیمه را به همراه داشته باشید. چون به دفعات ممکن است این مدارک درخواست و کنترل شوند.
برچسب IR در هنگام دریافت گواهینامه و کارت بین المللی ماشین بشما داده می شود و برای شناسایی سریع ملیت خودرو در کشورهای دیگر کاربرد دارد .
این برچسب معمولا روی شیشه عقب خودرو نصب می شود. البته اجباری به نصب آن ندارید و دریافت آن جنبه تشریفاتی دارد.
ایران در میان کشورهای منطقه یکی از کشورهای دارای ارزان ترین سوخت دنیاست . بالعکس برخی از کشورهای همسایه ما مانند ترکیه از جمله گران ترین کشور ها برای سوختگیری هستند.
تفاوت قیمت چندین برابری سوخت عموما به انگیزه ای برای قاچاق و یا فروش سوخت خودروها در کشورهای دیگر می شود.
برای جلوگیری از این موضوع در هنگام خروج خودرو از کشور ( در این نوشته اختصاصا برای کشور ترکیه عنوان شده) مبلغی تحت عنوان مابه التفاوت سوخت از شما اخذ خواهد شد.
این مبلغ دائما در حال تغییر است و مبلغ 34500 تومان مربوط به 1402 می باشد.
بیمه برای خروج از کشور با خودرو ضروری است و چنانچه در طول سفر حادثه ای برای شما در زمان استفاده از خودرو پیش بیاید، این بیمه حامی مالی شما خواهد بود .
بیمه خودرو برای سفر به خارج از کشور، معمولا از نمایندگی های بیمه های داخلی و نیز نمایندگی های بیمه خارجی در مبادی مرزی قابل تهیه هستند.
بطور مثال در مرز بازرگان ، اجازه دارید وارد گمرک ترکیه شوید ، اما باید خودرو را در حیاط گمرک پارک و بیمه تهیه نمائید .
سپس اجازه خروج از گمرک و ورود به خاک ترکیه بشما داده خواهد شد.