صبحانه وان Van Kahvaltisi چیست؟ چرا اینقدر معروف است ؟
این وعده غذایی چه فرقی با صبحانه معمولی که ما در خانه یا شهر های دیگر میخوریم دارد؟
میدانیم که متخصصین تغذیه، صبحانه را مهمترین وعده غذایی می دانند.
البته دلیلش موضوع صحبت ما نیست.
اما اگر دنبال ملتی بگردیم که واقعا این توصیه را جدی گرفته اند،
رتبه ی اول مربوط به شهر وان ترکیه خواهد بود.
صبحانه وان Van Kahvaltisi یک برند ثبت شده ی جهانی است و شهرت بین المللی دارد.
به نوعی فقط صرف یک وعده ی غذایی نیست بلکه یک فرهنگ بسیار ریشه دار در این شهر زیبای ترکیه محسوب می شود.
شاید تا بحال صبحانه معروف وان را نخورده اید و در ذهنتان از این وعده ی غذایی، موضوعی ورای تصور ساخته اید.
قصد دارم برای افرادی که فقط اسم صبحانه وان را شنیده اند کامل توضیح دهم
که فرق این صبحانه با بقیه صبحانه ها در چیست و چرا اینقدر معروف شده است.
بار اولی که قرار بود امتحانش کنم بسیار هیجان زده بودم، انتظار چیزهای بسیار عجیب و غریب داشتم .
البته برای ما که خوردن سیرابی و کله پاچه را برای وعده صبحانه دیده ایم، معمولا چیزی عجیب نیست.
جاذبه های توریستی وان ترکیه
خیلی خلاصه اگر بخواهم فرق بین صبحانه وان را با بقیه صبحانه ها برایتان شرح دهم ،
تعداد بالای اقلام روی میز است، همینطور تنوع اقلام. همین و بس
فرض کنید در خانه بخواهیم صبحانه مفصل بخوریم .
می شود نان و پنیر و کره و مربا و عسل و سر شیر و حلوا شکری و نیمرو و چای، این در خانه ما صبحانه مفصلی است .
اگر یک لیوان آب پرتقال (البته از نوع شربتش که فقط رنگش نارنجی است) هم به این منو اضافه کنیم ،
می شود صبحانه ی شاهانه. فوقش ده قلم !
اما در وان داستان متفاوت است . منوی صبحانه وان بسیار پر و پیمان تر از این صحبتهاست.
همین یک قلم پنیر میتواند ده نوع مختلف در میز صبحانه وان داشته باشد که مهمترینش اوتلو پنیر مختص همان منطقه است.
اوت در زبان ترکی دو معنی دارد . یکی به معنای آتش و دیگری به معنای علف .
البته منظور از اوت که در این پنیر بکار می رود علف نیست و به سبزی معنی می شود.
معمولا از سبزی یک نوع سیر محلی و چند نوع سبزی دیگر استفاده می شود.
وجه تمایز صبحانه وان این است که سعی شده است هر چیزی که بفکر یک صبحانه خور! حرفه ای می رسد در سفره صبحانه باشد (و البته خیلی از چیزهایی که حتی بفکرش هم نرسد)
البته زمانی که به عنوان مسافر به این شهر سفر می کنیم، تمام هتلها ادعای سرو صبحانه وان دارند اما واقعیت این است که راست نمی گویند،
برای چنین تجربه ای باید در یکی از هتلهای درست و درمان وان اتاق بگیرید
یا به رستورانهایی که کارشان صبحانه درست کردن است بروید و حدود بیست لیره برای هر نفر خرج کنید.
در میز صبحانه وان چند نوع پنیر و کره و عسل محلی، ماست و خیار، سوپ و سیب زمینی سرخ کرده، سوسیس و کالباس و انواع حلوا ، انواع زیتون و میوه ها و سبزی های فصل و انواع آبمیوه و قهوه و چای و شیر و نانهای مختلف را خواهید دید.
اگر در هتلهای ستاره بالا (مانند چهار ستاره هالدی) اقامت داشته باشید
املت و نیمروی آماده ، تخم مرغ محلی و پوره سیب زمینی، گوشت ریز کباب شده، انواع شکلات صبحانه، ماست و خیار محلی ، هانی اسمک (شیرین گندمک) ، انواع کیک و شیرینی
و خیلی چیزهای دیگر در هنگام صبحانه در انتظار شما خواهد بود.
در هتلهای پنج ستاره (مانند هتل الیت ورلد وان) می توانید از این هم فراتر رفته و درخواست برای آماده سازی غذای مورد علاقه در همان لحظه بدهید .
مثلا درخواست یک پرس سوسیس و تخم مرغ و قارچ داغ که در زمانی کوتاه آماده و سر میزتان سرو می شود.
علاوه بر تنوع اقلام ارائه شده در صبحانه وان،
نحوه چینش آنها نیز بسیار جالب است و در مورد دکور صبحانه نیز وسواس بسیار بخرج داده می شود.
معمولا برای صبحانه وقت کافی اختصاص داده می شود و بدون عجله صرف می شود.
کانال تلگرام راهنمای سفر زمینی به ترکیه