گوزلمه Gözleme نام یک غذای نسبتا ارزانقیمت ترکیه است .
گوزلمه در اصل نانی است که با آب، آرد، روغن و نمک و بدون هیچگونه خمیر مایه ای به دست می آید.
اینستاگرام راهنمای سفر زمینی به ترکیه
خمیر به دست امده را با وردنه حسابی باز میکنند و محتویاتی که مایلند را رویش میریزند. این محتویات میتوان نان و پنیر و سبزی باشد، یا گوشت ریز و کباب شده بره، یا حتی اسفناج و تخم مرغ و گوشت چرخ کرده که قبلا پخته شده
چون مدن زمان پخت گوزلمه Gözleme کم میباشد، لاجرم زمانی برای پخت محتویات وجود ندارد.
بعد از اینکه محتویات مورد نظرمان را بر روی لایه نخست گوزلمه ریختیم، لایه دوم خمیر را روی ان میکشیم
و در ماهیتابه ای که اماده کرده ایم و کمی هم به ان روغن زده ایم میگذاریم تا ارام ارام بپزد
و بعد از پخت آن را بر میگردانیم تا سمت دیگرش هم بپزد.
برای راحتی کارتان هم می توانید از ماهیتابه های دو طرفه استفاده نمایید.
ظاهرا غذا بسیار اشتها انگیز است . مانند دو عدد ته دیگ که لابلای آن کوکو سبزی گذاشته باشند.
این غذا را معمولا در ترکیه بعنوان یک وعده غذای اصلی استفاده می کنند
اما با توجه به اینکه حجم غذای ایرانی ها (دقت کنید حجم غذا نه ارزش غذایی آن)
بسیار بیشتر از ترکیه ای ها است
معمولا مسافرین ایرانی یا این غذا را بعنوان میان وعده استفاده می کنند
یا اینکه چند عدد از آن را باید نوش جان کنند تا جای یک بشقاب پر از پلو را بگیرد !
غذاها و نوشیدنیهای ترکیه
با مطالعه لینک بالا می توانید با تعدادی از معروفترین غذاهای ترکیه آشنا شده و در صورت تمایل حتی آنها را در منزل نیز بپزید.
نگران مزه اش نباشید، ترکها بدلیل قرابت فرهنگی و جغرافیایی، مزاج غذایی تقریبا منشابه ما دارند.