دونر کباب Doner kebab ترکیه (معرفی و دستور پخت)

دونر کباب Doner kebab ترکیه (معرفی و دستور پخت) :

دونَر کباب یا به قول ما ایرانی ها: کباب ترکی، نوعی کباب است که با بریدن گوشتی که در دور آتش به حالت عمودی در حال گشتن است به دست می‌آید.

(دونر به ترکی یعنی چرخنده و چرخان).

و گاهی بعد از سرو با روغن حیوانی یا کره ی حیوانی در ظرف بصورت پرسی استفاده می شود.

غذاهای گوشتی ترکیه بسیار خوشمزه و لذیذاست. یکی از معروف ترین غذاهای ترک دونر کباب است.

محبوبیت این کباب در ترکیه مانند محبوبیت ساندویچ فلافل در کشورمان است که در هر شهری معمولا یافت می شود.

حجم زیادی از گوشت قرمز یا گوشت مرغ را به صورت لایه لایه روی سیخی چرخان قرار می دهند

و با چرخیدن کباب نزدیک آتش، گوشت کم کم کباب و پخته می شود.

برای سرو هم به میزان لازم از کباب میبرند (با چاقو های بزرگ شمشیر مانند یا دستگاه)

و به همراه موادی مانند پیاز، فلفل و قارچ در ظرف زیر آن تفت میدهند

و سپس به صورت پرسی و یا ساندویچ سرو می کنند. دونر کباب از ارزانترین غذاها در ترکیه میباشد.

 

طرز پخت دونر کبابدونر کباب Doner kebab ترکیه

 

مواد لازم برای تهیه کباب ترکی

گوشت قرمز یا فیله مرغ 300 گرم

قارچ 200 گرم

گوجه فرنگی 1 عدد بزرگ

پیاز متوسط 1 عدد

فلفل دلمه ای نصف یک عدد

نمک، فلفل پودر سیر، روغن زیتون، پودر آویشن به میزان لازم

روغن برای سرخ کردن

خیار شور،جعفری، گوجه فرنگی به میزان لازم

سس به میزان لازم

مراحل تهیه کباب ترکی

همونطور که در بخش مواد اولیه بیان شد،

برای تهیه این غذا هم می توانید از گوشت قرمز استفاده کنید و هم از گوشت مرغ.

 یک سینه کامل مرغ یا فیله ی گوشت قرمزرو شسنه و سپس به صورت برش های حدودا نیم سانتی به صورت عرضی خرد کنید.

سپس فیله های برش زده رو داخل یک ظرف ریخته

و به آن  نمک، فلفل سیاه، کمی پودر سیر 2 قاشق روغن زیتون اضافه کرده و با هم مخلوط کنید.

درب طرف رو گذاشته و برای 2 ساعت داخل یخچال استراحت دهید تا گوشت مزه دار شود.

بعد از مدت زمان داده شده، سینی فر رو خیلی کم با روغن چرب کرده و گوشت ها یا فیله های مرغ رو جدا جدا روی سینی بچینید.

سینی فر رو داخل فری که از قبل با 200 درجه سانتیگراد گرم کرده اید قرار داده و اجازه دهید تا برای 20 تا 25 دقیقه فیله های مرغ رست بشوند.

در مدتی که مرغ داخل فر بود، سبزیجاتی رو که داشتیم رو به صورت خلالی برش بزنید.

بعد از پخت اولیه فیله های مرغ یا گوشت، حالا خلال های، قارچ، فلفل دلمه ای، پیاز و گوجه فرنگی رو روی فیله های مرغ ریخته و مجدداً با هم داخل فر قرار دهید.

درجه حرارت فر رو پایین تر آورده و روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و برای 15 تا 20 دقیقه دیگه اجازه دهید تا داخل فر بماند.

بعد از این زمان کباب ترکی یا همان دونر کباب آماده سرو کردن هست،

مخلوط آماده شده رو روی نان های مدیترانه یا پیتا یا نان مخصوص دونر قرار داده  و در کنارش هم کمی خیار شور، گوجه فرنگی و مخلوطی از پیاز و جعفری خرد شده قرار دهید.

در صورت تمایل هم کمی سس روی غذا بریزید. نان رو به صورت یک ساندویچ جمع کرده و سپس اون رو سرو کنید.

به همین سادگی توی خونه می توانید یک دونر کباب بسیار خوشمزه تهیه کنید. نوش جان

 

در مورد غذا ها و نوشیدنی های مرسوم در ترکیه بیشتر بدانید

نکات طلایی برای پخت دونر کباب

۱. اگر گوشت را در جهت الیاف ها برش نزنید در زمان پختن سفت می شود.
۲. توجه داشته باشید که نمک را باید در اواخر پخت به گوشت اضافه کنید.
۳. پیازها باید در اندازه ای تفت داده شوند که نرم شوند.
۴. اگر تمایل دارید دونر کباب را با مرغ تهیه کنید نمک را می توانید از همان ابتدا به گوشت بیفزایید.
۵. توجه داشته باشید که در هنگام تفت دادن برش های گوشت باید حرارت شعله گاز زیاد باشد تا از آب انداختن گوشت جلوگیری شود.

 

کانال تلگرام راهنمای سفر زمینی به ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خروج از نسخه موبایل