دوروم Durum در ترکیه به چه معنی است؟

دوروم Durum در ترکیه

ترک ها به ساندویچ دروم میگویند. این اصطلاح در برخی از مناطق ترک نشین ایران نیز رایج است.

در ترکیه،  کباب دونر (مرغ تا گوشت) را درون نان یوفکا و یا لواش می پیچند و طبق معمول هم از سبزیجات مثل مخلوط جعفری خرد شده و پیاز داخل و در برخی از موارد کاهو گوجه و خیار شور را داخل اون قرار میدن.

دوروم (Durum) در واقع ترکیبی از نانی شبیه به لواش با محتویاتی نظیر مرغ، گوشت، و پنیر یا انواع سبزیجات است که بصورت لقمه‌ای سرو می‌شود.

البته کلمه ی ساندویچ نیز در ترکیه مرسوم است اما دوروم Durum در ترکیه نوع ارزان قیمت یک ساندویچ لوکس است که معمولا در اغذیه فروشی های سرپایی یا دوره گرد بیشتر رواج دارد.

درواقع دوروم لقمه ایست از نان لواش که با مرغ یا بیف، پنیر و یا سبزیجات پُر می‌شود.

در ادامه لیستی از غذاهای پر طرفدار خیابانی را با هم میبینیم.

سیمیت (Simit)
مقاومت در مقابل عطر این پدیده حتی برای کسانی که اهل ترکیه هستند نیز یکی از سخت‌ترین کارهاست،

نان حلقوی کنجدی  در شهد خوابانده شده.

درواقع سیمیت پاسخ دندان‌شکن ترک‌ها به نان قندی آمریکایی‌ها محسوب می‌شود.

سیمیت یکی از بهترین گزینه‌ها برای صرف صبحانه در حال حرکت است.

ساندویچ ماهی (Balık-ekmek)
دومین غذای خیابانی محبوب ترکیه بی‌شک بالیک اِکمِک یا همان ساندویچ ماهی است.

رفتن به سواحل معروف ترکیه و برگشتن، و نخوردن یکی از این ساندویچ‌های خوشمزه تقریباً محال است.

شاید نشستن در رستوران‌های لوکس و خوردن ساندویچ ماهی در آرامش وسوسه‌برانگیز باشد،

اما باور کنید خوردن بالیک اِکمِکی پشت میزهای رستوران با خوردن آن روی پاهایتان قابل قیاس نیست.

Lahmacun
لاه‌ماجون همان پیتزا ترکی خودمان است،

پیتزایی که در تهیه‌ی آن فقط از گوشت قیمه شده، پیاز، و فلفل قرمز استفاده می‌شود، ب

رای بهبود عطر و طعم آن معمولاً کمی جعفری و آب‌لیمو هم به آن اضافه می‌کنند.

لاه‌ماجون را حتماً همراه یک لیوان دوغ سرد بخورید تا لذت آن دو برابر شود.

شهر های مختلف ترکیه و حتی محله های مختلف یک شهر لاه‌ماجون های خاص خود رادارند،

بدون استرس هریک را که دوست داشتید انتخاب کنید.

Dürüm
دوروم Durum در ترکیه یکی دیگر از غذاهای پرطرفدار خیابانی است.

احتمال رویارویی با Dürüm در گوشه‌ای از خیابان، با این احتمال در یک رستوران لوکس برابر است،

به همین دلیل Dürüm به دموکراتیک‌ترین غذای ترکی معروف است.

Dürüm درواقع ساندویچ لقمه ایست که با مرغ یا بیف، پنیر و یا سبزیجات پُر می‌شود.

اگر هوس خوردن Dürüm به سرتان زد، کافیست در محله های پر نردد ترکیه فقط ده دقیقه قدم بزنید.

حتما خواهید یافت

تانتونی (Tantuni)
تانتونی را می‌توان یکی از هم‌خانواده‌های Dürüm محسوب کرد.

ترکیب بیف، گوجه، فلفل، و مقادیر زیادی ادویه که در نازک‌ترین نان ذرت قابل‌ تصور پیچیده شده‌اند.

معمولاً دو نوع تانتونی عرضه می‌شود، تند و معمولی.

البته اهالی مرسین (شهر زادگاه تانتوننی) معتقدند تنها تانتونی های واقعی آن‌هایی هستند که لب‌ها و زبانتان را بسوزانند.

صدف شکم پر (Midye dolma)
میدیه دولما یا همان صدف شکم پر، که بیشتر اسنک محسوب می‌شود تا یک وعده‌ی غذایی،

صدف دریایی است که روی نصف پوسته‌اش قرار دارد و با برنج تند ترکیب‌ شده است،

و در هر گوشه و کناری از خیابان‌های شهر های توریست پذیر ترکیه سرو می‌شوند.

مهم‌ترین نکته در خوردن میدیه دولما این است که تا جایی به خوردن ادامه دهید که کمی احساس سیری می‌کنید،

در غیر این صورت ممکن است وقتی به خودتان بیایید که ۲۰ لیره را ازدست‌داده‌اید و از شدت سیری نمی‌توانید جابه‌جا شوید.

Kokoreç
حتماً در برنامه‌های مختلف غذاهای عجیب‌ وغریب شهرهای مختلف را دیده‌اید،

این غذای عجیب در شهر استانبول همین کوکورِچ است،

یکی از بحث‌برانگیزترین غذاهای خیابانی .

Kokoreç درواقع روده‌ی گوسفند یا بز بریان است که روی نیم یا یک‌ چهارم نان ترکی قرار می‌گیرد.

این غذای خیابانی چرب خیلی بهداشتی به نظر نمی‌رسد، اما بطرز وسوسه انگیزی خوشمزه است!

سیب‌زمینی شکم پر (Kumpir)
اورتاکوی استانبول شناخته‌شده‌ترین مکان برای خوردن کُمپیر یا همان سیب‌زمینی شکم پر پخته‌شده‌ی خودمان است.

اما تقریبا در تمام شهر های ترکیه بسادگی قابل دسترسی است ،

در انتخاب کاملاً راحت باشید. مواد رنگارنگ تشکیل‌دهنده کمپیر، مانند پنیر کاشار، سوسیس، غلات، سالاد مایونز، نخود و لوبیا، و چندین و چند خوراکی دیگر، ترکیب‌ها و طعم‌های مختلفی را در مقابلتان قرار می‌دهد.

برنج و مرغ (Tavuk pilav)
شاید هرگز به فکرتان خطور نکرده باشد که می‌توان در خیابان هم برنج و مرغ خورد،

اما ناهار تعداد کثیری از مردم استانبول همین غذای ساده است.

آماده شدن سریع، داغ بودن و حجم بالا، سه عاملی هستند که تاووک پیلاو را به یکی از پرطرفدارترین غذاهای ترکی خیابان‌های استانبول تبدیل کرده است.

پیدا کردن فروشندگان Tavuk pilav با چرخ‌های شیشه‌ای معروفشان یکی از آسان‌ترین کارها در استانبول و شهر های پرجمعیت ترکیه است،

بورک (Börek)
این میان وعده‌ی ساده و پرطرفدار از دو بخش تشکیل می‌شود: خمیر یوفکا، و ترکیبات موردعلاقه‌ی شما.

بورِک ترکی اصل با استفاده از پنیر و سبزیجات تهیه می‌شود.

البته خیلی‌ها هم بورِکهای شیرین را دوست دارند.

انواع مواد مانند کالباس، گوجه، زیتون، سبزیجات، پنیر، فلفل، گوشت چرخ‌کرده، گوشت مرغ و… را نیز می‌توان در تهیه بورِک مورداستفاده قرار داد.

آشنایی با غذاها و نوشیدنی های ترکیه

 

کانال تلگرام راهنمای سفر زمینی به ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خروج از نسخه موبایل