تانتونی tantuni گوشت و مرغ را می توان یکی از غذاهای هم خانواده Dürümبه حساب آورد . این غذا در دو نوع تانتونی مرغ و تانتونی گوشت تهیه می شود.
تانتونی گوشت جزو غذای ملل – ترکی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه است
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15دقیقه میباشد .
تانتونی گوشت را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .
گوشت موجود در تانتونی ابتدا در آب نمک خرد شده و جوشانده می شود، سپس در روغن سرخ می شود. پس از آن گوشت همراه با پیاز خرد شده و جعفری خرد شده و برش های گوجه فرنگی ترجیحا بدون پوست، لای نون لواش و یا یوفکا پیچیده می شود. اگر به غذاهای تند عادت ندارید و میانه خوبی با فلفل ندارید توصیه میکنیم دور این غذا را خط بکشید.جالبه بدونید این غذا اصالتا از شهر مرسین هست و البته الان در اکثر شهرهای ترکیه میتونید تهیه کنید و میل کنید.
معمولاً دو نوع تانتونی عرضه می شود، تند و معمولی. البته اهالی مرسین (شهر زادگاه تانتوننی) معتقدند تنها تانتونی های واقعی آن هایی هستند که لب ها و زبانتان را بسوزانند.
مواد لازم تانتونی tantuni گوشت و مرغ ( ترکیه )
نیم کیلو گوشت گوسفند یا سینه مرغ
دو عدد پیاز متوسط
گوجه فرنگی سه عدد
نمک و فلفل
فلفل قرمز پولکی و سماق
روغن سرخ کردنی
پودر آویشن یک قاشق چایخوری
ابگوشت یا عصاره مرغ یا قلم
در صورت تمایل سبزیجات خرد شده نگینی و دلخواه
طرز تهیه تانتونی tantuni گوشت ( ترکیه )
گوشت یا مرغ را به صورت نگینی ریز خرد کرده و در تابه ای بریزید
کمی تفت دهید و سپس کمی روغن و پیاز نگینی خرد شده اضافه کنید .
سپس روی آن قارچ و فلفل دلمه ای و کرفس خرد شده را اضافه کنید و همه را با هم تفت دهید.
در انتها گوجه فرنگی و رب را اضافه کرده تفت دهید .
اکنون نمک و فلفل و آویشن را اضافه کرده و بعد از کمی تفت دادن اجازه دهید با حرارت ملایم و بخار خود گوشت بپزد .
اکنون حرارت را خاموش کنید. پس از خنک شدن 3 الی 4 ق غ از مواد را وسط لواش ها ریخته و در صورت تمایل با جعفری و کاهو خرد شده و سماق و پیاز حلقه شده داخل لواش را بپیچید.