ایچلی کوفته Icli kofte ترکیه
این غذای خوشمزه ، نوعی غذای عربی است که بعد از فراز و نشیب بسیار و تغییراتی در بنیان اصلی آن به ترکیه رسیده و غذایی ترکیه ای شده.
محتویات ایچلی کوفته Icli kofte ترکیه از بلغور، پیاز خرد شده و گوشت گاو، بره، بز یا شتر به همراه ادویههای متفاوت تشکیل شدهاست.
مواد لازم برای پخت پوسته بیرونی:
۲ لیوان بلغور ریز (خرد شده)
1 فنجان آرد سمولینا۱
1 قاشق چایخوری فلفل قرمز
1 قاشق چایخوری رب (خمیر) فلفل
کمی آرد کمتر از 1 پیمانه
1 قاشق چایخوری نمک
1 فنجان آب سرد
محتویات غذا:
2 قاشق غذاخوری روغن
300 گرم گوشت چرخ کرده
3 عدد پیاز متوسط
نصف قاشق چایخوری رب گوجه فرنگی
نصف پیمانه جعفری خرد شده
1 فنجان گردوی خرد شده (اختیاری)
نمک به میزان دلخواه
فلفل های چیلی فلفل سیاه به میزان دلخواه
دستورالعمل پخت محتویات داخل غذا:
ابتدا در یک تابه ی گود کمی روغن میریزیم، سپس پیازهای رنده شده را به آن اضافه میکنیم، پیازها که کمی سرخ شدند (هنوز طلایی نشده) گوشت چرخ کرده را به اونها اضافه میکنیم.
بعد از پنج دقیقه تفت دادن یک قاشق چای خوری رب بعلاوه نمک و فلفل تند و فلفل سیاه را به اون اضافه میکنیم و دو الی سه دقیقه تفت میدهیم.
بعد از آن جعفری خرد شه را و اگر مایل بودیم گردوی خرد شده را به آن اضافه میکنیم و یک دقیقه هم میزنیم و میزاریم کنار.
دستورالعمل پخت پوسته بیرونی:
ابتدا بلغور خرد شده (به اندازه دانه های شکر) را درون یک ظرف میریزیم و آرد سمولینا را هم به آن اضافه میکنیم و آب سردمان را نیز به آن اضافه میکنیم و ورز میدهیم.
باید در نظر بگیریم که در اینجا خمیر یکدست و سفتی به دست می آید.
روی ظرف را میپوشانیم و به این خمیر ده دقیقه اجازه استراحت میدهیم تا دانه های ریز بلغور آب را به خودشون بگیرند و کمی باد کنند.
سپس یک پیمانه آرد، یکعدد تخم مرغ، نمک و فلفل و ادویه های مورد علاقه خودمان را به آن اضافه میکنیم و حسابی با دست ورز میدهیم تا خمیر یکدستی بعمل بیاید.
سپس اندازه ی یک توپ پینگ پونگ از خمیر را برداشته و بر روی یک کیسه فریزی میگذاریم، یک کیسه فریزر دیگر نیز بر روی توپ پینگ پونگمان (ببخشید خمیرمان) میکشیم و با وردنه حسابی آن را صاف میکنیم،
وقتی به اندازه ی کافی خمیرمان را با وردنه باز کردیم، سلفون روی آن را بر میداریم.
سپس با یک قالب (مثلا یک کاسه ی کوچک) خمیرمان را به شکل دایره در میاوریم.
و یک قاشق از مواد آماده شده برای داخل کوفته را داخلش میریزیم
در مرحله ی بعد، وقتی مواد را در وسط خمیرمان ریختیم از کناره های نایلون گرفته و خمیر را از وسط به ارامی تا میکنیم.
و بعد دور تا دور آن را با انگشتان دستمان میبندیم
و نایلون را از دور آن جدا میکنیم
به همین سادگی، حالا ایچلی کوفته ما آماده سرخ کردن است
آن را درون ماهیتابه پر از روغن می اندازیم
و منتظر میمانیم تا خوب سرخ شود.
نوش جان …
سمولینا فراوردهای است که حاصل آسیاب گندمی خاص به نام گندم دوروم میباشد.
سمولینا ماده اولیه اصلی تولید ماکارونی بوده و دارای رنگدانههای طبیعی زرد رنگ و آنتیاکسیدان است.
دارای مقادیر فراوانی ویتامین، پروتئین، املاح و مواد مغذی مفیدی است که باعث افزایش کیفیت محصولات خمیری، که با آن تولید می گردند میشود.
توصیه برای مطالعه :
کوفته Kofte ترکیه ، خوشمزه و آسان