چی کوفته (کوفته خام) Çig Köfte

چی کوفته (کوفته خام) Çig Köfte از گوشت تهیه می شود و تلفظش “چی” به معنای خام است.

این غذا تاریخچه (افسانه ی) جالبی دارد.

در زمان حضرت ابراهیم پس از خاموش شدن آتش هیچ آتشی روشن نمی شد (روایت دیگری چنین نقل میکند که نمرود تمام چوبها را برای آتش زدن حضرت ابراهیم جمع کرده بود و چوبی برای پخت و پز باقی نمانده بود) و زنان برای درست کردن غذا بدون آتش این غذا را اختراع کرده است و به همین دلیل مردم نیز سعی کردند غذایی درست کنند که نیاز به آتش و پخت نداشته باشد و حاصل این تلاش Cig Kofte است.

کوفته خام ترک

 موادی که در چی کوفته (کوفته خام)  استفاده می شود شامل بلغور ورز داده شده، پیازچه، ادویه جات و گوشت خام تازه است.

این غذا با ورز دادن فراوان مواد با ادویه جات حاصل می شود که در همین ورز دادن گوشت با ادویه ها، مقداری از خامی گوشت گرفته می شود.

البته در سال ۲۰۰۹ اتحادیه ی اروپا ممنوعیت هایی در رابطه با حذف گوشت خام ایجاد کرد که cig kofte هم شامل این ممنوعیت ها بود.

فرآیند تهیه ی این غذا ساده و آسان است و تنها با ورز دادن مواد به دست می آید

و اگر به شکل نهایی غذا موقع سرو دقت کنید کاملا مشخص است که غذا در نهایت با دست درست شده

و رد انگشتان آشپز در آن مشخص است.

این غذا همراه با سبزیجات تازه و لیمو سرو می شود

و اغلب آن را روی چند برگ کاهو و یا یک نان نازک قرار می دهند و نوش جان می کنند.

این غذا بسیار لذیذ و خوشمزه است و در ترکیه طرفداران بسیاری دارد.

این غذا معمولا در اکثر رستورانها بعنوان اکرام (مخلفاتی که همراه غذا ارائه می شود مانند سالاد)

به مشتریان ارائه می شود.

 

کانال تلگرام راهنمای سفر زمینی به ترکیه

 

با توجه به بکار رفتن گوشت خام در غذا، ممکن است با ذائقه همه سازگار نباشد،

بنابر این چنانچه تا بحال از این غذا میل نکرده اید و قصد سفارش آن را داشته باشید،

توصیه میکنم قبلش کمی امتحان کنید .

این غذا مانند اکثر غذاهای ترکیه بصورت پرسی و یا ساندویچ (دوروم) ارائه می شود.

 

و دست آخر اینکه اگر حوصله تهیه مواد و درست کردن چی کوفته (کوفته خام) را نداشته باشید

میتوانید آماده ی آن را از سوپر مارکتها تهیه کنید .

 

یاپراک سارماسی (دلمه برگ مو) Yaprak Sarması

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خروج از نسخه موبایل