نخود پلو Nohutlu Pilav غذای سنتی ترکیه

نخود پلو Nohutlu Pilav

حسابی از خرید خسته شده اید و اصلا حوصله گشتن و پیدا کردن رستوران را ندارید،

تصمیم میگیرید از اولین گاری و یا دست فروش چیزی برای خوردن بگیرید،

حسابی شوکه میشید، توی گاری پلوبا نخود برای فروش گذاشتن!!!

نخود پلو خیابانی

نخود پلو Nohutlu Pilav   یکی از غذاهای پر طرفدار توی ترکیه است (یه چیز تو مایه های عدس پلوی خودمون).

طرز تهیه این غذا خیلی ساده است!

ولی با این حال خوشمزه و خوش طعم.

  برای تهیه این غذا، برنج و نخود را به صورت لایه لایه روی همدیگر می ریزند

(البته میتونید با مرغش را هم سفارش بدید که اونوقت مرغ را که به صورت ریش ریش سرخ کردن روی غذاتون میریزن)

آخر سر هم ادویه های ترکی مزه دارش می کنند.

این غذا هم از دسته های غذاهای ارزون قیمت خیابانی در ترکیه به حساب میاد.

کانال تلگرام راهنمای سفر زمینی به ترکیه

مواد لازم برای تهیه نخود پلو سنتی ترکیه

کره 2 قاشق غذاخوری

روغن دو قاشق غذاخوری

برنج 2 پیمانه

آب مرغ یا آب جوش 3 پیمانه

نمک به مقدار کافی

نخود پخته 1 پیمانه

مرغ پخته به مقدار دلخواه

کباب بادمجان دار patlıcanlı kebab (طرز تهیه)

طرز تهیه نخود پلو ترکیه

مرحله اول:

پیش از هر چیز، برنج را خوب بشویید و در کاسه ای بریزید.

به آن آب گرم (حتما گرم باشد) اضافه کنید. بگذارید برنج به مدت بیست دقیقه در آب گرم خیس بخورد.

 

مرحله دوم:

قابلمه مورد نظرتان را روی شعله متوسط قرار دهید.

کره و روغن را داخل آن بریزید و صبر کنید تا کره ذوب شود.

 

مرحله سوم:

وقتی کره آب شد، برنج خیس خورده را اضافه کنید

(آب اضافی را بیرون بریزید اما نیازی نیست دقت زیادی به خرج دهید. اشکالی ندارد اگر کمی از آب هم همراه برنج وارد قابلمه شود).

هم بزنید تا برنج کاملا به روغن و کره آغشته شود.

 

مرحله چهارم:

حال وقت اضافه کردن آب است. تا جای ممکن از آب مرغ یا ترکیب آن با آب جوش استفاده کنید.

آب مرغ طعم بی نظیری به نخود پلو میدهد.

 

مرحله پنجم:

اگر نخود را خودتان پخته اید بلافاصله بعد از برنج آن را اضافه کنید.

اما اگر از کنسرو نخود استفاده میکنید. آب آن را بگیرید.

صبر کنید آب داخل قابلمه برنج جوش بیاید. سپس نخود را اضافه کنید.

حال درب قابلمه را ببندید و شعله را کم کنید. در این مرحله میتوانید دم کنی هم استفاده کنید.

مرحله ششم:

پخت کامل برنج حدود 40-50 دقیقه طول میکشد که البته بستگی به نوع برنج هم دارد.

اگر میخواهید مرغ ریش ریش شده را با پلو مخلوط کنید، صبر کنید آب کاملا تبخیر شود.

سپس مرغ را روی برنج بدهید و در قابلمه را بگذارید. وقتی برنج کاملا نرم شد میتوانید نخودپلو خوشمزه را سرو کنید.

روش دیگر این است که مرغ را همزمان با پلو طبخ کنید و بعد از پخت روی نخود پلو بریزید.

در آخر هم معمولا کمی فلفل سیاه روی غذا میپاشند.

البته میتوانید مرغ را جداگانه بپزید و بعد از آماده شدن پلو همراه آن سرو کنید. نخود پلو با مرغ را میتوانید با دوغ یا ماست و یا با سالاد و سیب زمینی سرخ کرده نوش جان کنید.

 

نکات کلیدی تهیه نخود پلو

– حتما برنج را در آب گرم بخیسانید تا نشاسته اضافه آن گرفته شود.

– سعی کنید از آب مرغ برای تهیه این پلو ترکیه ای استفاده کنید.

همچنین میتوانید یک عدد عصاره مرغ فشرده را در سه لیوان آب جوش حل کنید.

اما در این صورت دیگر نیازی نیست نمک استفاده کنید.

– اگر میخواهید نخود را خودتان تهیه کنید، آن را از شب قبل بخیسانید.

در زودپز بپزید. سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.

– روشی که گفته شد روش سنتی تهیه نخود پلو بود.

اما شما میتوانید به دلخواه تغییراتی بدهید. مثلا میتوانید آن را به صورت آبکش شده هم تهیه کنید و ته دیگ سیب زمینی بگذارید.

– دوستان گیاهخوار میتوانند نخود پلو را با آب سبزیجات تهیه کنند و به صورت ساده بدون مرغ میل کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خروج از نسخه موبایل